Grillowany cytrusowy kurczak pod cegłą

Grillowany cytrusowy kurczak pod cegłą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka soku z limonki, sok pomarańczowy, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać węgierską paprykę, można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowany cytrusowy kurczak pod cegłą, Grillowany Cytrusowy Kurczak Pod Cegłą, oraz Kurczak grillowany pod cegłą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Soki ubijać, oliwa z oliwek, oregano, 1 łyżeczka, rozmaryn i czosnek w szklanym naczyniu do pieczenia.
Dodaj kurczaka do marynaty. Obróć do płaszcza; schłodzić 2 godziny, obracając się od czasu do czasu. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Wymieszać pozostałe 2 łyżeczki soli, papryki i pieprzu w małej misce.
Stojak do grilla natryskowego z nieprzywierającym sprayem. Przygotować grill (średnie ciepło). Pokrój 1/2 pomarańczy w plastry o grubości od 1/4 do 1/8 cala.
Removechicken z marynaty; pat suche. Rozluźnij skórę z piersi kurczaka i wsuń 1 do 2 pomarańczy między skórę a pierś. Rozluźnij skórę ud i przesuń 1 do 2 pomarańczowych plastrów między skórą i udami. Mieszankę papryki natrzeć po obu stronach kurczaka.
Umieść kurczaka, skórkę do dołu, na grillu.
Umieść Cegły owinięte folią lub żeliwną patelnię na kurczaku (jeśli używasz cegieł, umieść 1 cegłę na górnej połowie kurczaka i 1 cegłę na dolnej połowie). Przykryć i grillować, aż skóra będzie chrupiąca i brązowa, o 15 protokół.
Usuń cegły lub patelnię. Używając szczypiec lub 2 dużych szpatułek, włącz kurczaka. Wymień cegły lub patelni i gotować, pokryte, aż kurczak jest gotowane przez, o 20 minut dłużej.
Pozwól kurczakowi odpocząć 10 minut.
W międzyczasie umieścić całą pomarańczę na grillu i gotować, aż lekko zwęglone, obracając często, o 1 minutę.
Pokroić w kliny i podawać obok do wyciskania na kurczaka.