Grillowany chleb i sałatka z kapusty z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i figami, z " serca talerza
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Grillowany chleb i sałatka z kapusty z czerwoną cebulą, orzechy włoskie, i figi, z ' Serce płyty spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 1054 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką figi, ocet balsamiczny, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ostry Zaklinacz: kapusta duszona z karmelizowaną cebulą, orzechami włoskimi i serem pleśniowym, Sałatka Frisée z Prosciutto, pieczone figi i orzechy włoskie, oraz Atak serca na talerzu + zjedz żółtka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłóż figi i pokrój je wzdłuż na około 5 klinów na figę.
Umieścić je w średnim naczyniu i posypać sokiem z cytryny lub limonki. Wrzucić delikatnie do herbu i odstawić.
Ogolić paski parmezanu z bloku sera, używając solidnej obieraczki do warzyw. Śliczne serowe wstążki się pojawią. Odstawić.
Chleb kroimy na około kilkanaście cienkich (jak w prawie przezroczystych) plasterków. Większe plastry ciabatty można zmniejszyć o połowę, aby ułatwić obsługę i konsumpcję. Odstawić.
Przytrzymaj każdy liść kapusty za łodygę i użyj bardzo ostrego noża, aby uwolnić liść z łodygi (można zostawić wąską część łodygi, która wtapia się w liść dalej w górę). Zrób stos liści, zwinąć je szczelnie i pokroić w poprzek na super cienkie paski.
Przełożyć do dużej miski z zimną wodą i pokręcić wokół do czyszczenia. Spin bardzo suche i przenieść do dużej miski. Odstawić.
Rozgrzać dużą głęboką patelnię na średnim ogniu przez około minutę.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i zawirować, aby pokryć patelnię. Podgrzać do średnio wysokiego i dodać cebulę i 1/8 łyżeczki soli. Gotować, mieszając i / lub potrząsając patelnię trochę, przez 2 do 3 protokół, lub aż cebula staje się lśniąca i jest jeszcze ta strona przetargu.
Przełożyć gorącą cebulę do jarmużu w misce i wszystko nieco wymieszać, a następnie powrócić całą bowlful jarmużu-Plus-cebuli na patelnię. Smażyć szybko-tylko przez minutę - na średnim ogniu, aż jarmuż zmieni jeszcze głębszy odcień zieleni i lekko zwiędnie.
Powrót to wszystko do miski, rzucając w pozostałej 1/8 łyżeczki soli. Możesz dodać trochę sera w tym miejscu, jeśli chcesz, aby stopić się lekko.
Wyjmij patelnię z ognia, odczekaj minutę lub dwie, a następnie dodaj ocet do patelni (cofnij się—będzie skwierczeć), obróć go wokół, a to, co z niego zostało, wlej do jarmużu. (W większości wyparuje.)
Nie zadając sobie trudu, aby wyczyścić patelnię, zwróć ją do pieca na średnim ogniu. Odczekaj jeszcze minutę, a następnie dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i zawiruj, aby pokryć patelnię.
Dodać kromki chleba w jednej warstwie i grillować z każdej strony, aż lekko złoty i idealnie chrupiące.
Tosty przełożyć na jarmuż, razem z figami, sokiem i ogolonym serem do smaku. Wrzucić szybko (nie ma potrzeby, aby uzyskać rzeczy jednolite), dodając pozostały ser i orzechy włoskie, jak idziesz.
Podawać od razu, mijając młynek do pieprzu i oferując kliny cytryny lub limonki, które mają być skierowane prosto na figi.
Opcjonalne ulepszenia: nie jesteś osobą z figami? Możesz zamienić się chrupiącym jesiennym jabłkiem, pokrojonym w plasterki i oblanym sokiem z cytryny. Idź w zupełnie innym kierunku i zastąp plastry lub kawałki bardzo słodkiego dojrzałego pomidora lub kilka garści bardzo słodkich, dojrzałych pomidorów koktajlowych.