Grillowany cały morski leszcz z glazurą Chile

Grillowany cały morski leszcz z glazurą Chile
Grillowane całe morze leszcz z Chile glazury może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.26 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 240 kalorii, 22g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka czosnku, ancho chiles, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowany Czerwony kurczak maślany Chile z pikantnym miodem Mango, Grillowany Czerwony Kurczak Z Maślanką Soloną Z Pikantną Glazurą Mango-Miód, oraz Bazylia Chile Lemoniada Glazura dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Toast guajillo i ancho chiles wduża patelnia na średniej wysokości heatuntil nieco ciemniejszy kolor, 1 do 2 minutsper strony dla guajillo chiles i około 3 minut na stronie dla ancho chiles. Usingtongs, ostrożnie przenieść tosty chiles tosheet folii i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Usuń łodygi i nasiona ze wszystkich chiles, a następnie kruszyć chilesfinely do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Posypać cukrem na dnie ciężkoduży rondel. Gotuj na średnim ogniu bez mieszania, od czasu do czasu wirując i przechylając patelnię, aż cukier rozpuści się i uzyska średni złocisty syrop, 7 do 8 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Dodaj choppedgarlic i wymieszać 20 sekund.
5
Wymieszać w agavenectar i pokruszone chiles; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
6
Dodaj wszystkie soki cytrusowe. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Reduceheat do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż glazethickens wystarczy płaszcz łyżka, o 20minutes. Odcedź glazurę do małej kuchenki mikrofalowej-safebowl, naciskając mocno NA Chile ciała stałe, aby usunąć wszystkie ciecze. Wyrzucać ciała stałe do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
SitoSito
7
Wymieszać w sosie rybnym. Polewę doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: Glazecan być przygotowany do 3 dni wcześniej. Schłodzić, przykryć i schłodzić. Rewarm glazury wmicrowave przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos RybnySos Rybny
GlazuraGlazura
8
Wymieszać 1 łyżkę posiekanej freshcilantro do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
1
Przygotuj grilla (średnio-wysokogatunkowego). Płaszcz wewnątrz dużego kosza do grillowania z nieprzywierającym sprayem. Wytrzyj rybę do sucha wewnątrzi Na Zewnątrz. Ocena każdej strony ryby 3 razy, cięcie do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
RybyRyby
2
Posypać ryby wewnątrz i na zewnątrz solą i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
RybyRyby
SólSól
3
Ryby umieścić w Koszyku; umieścić na stojaku do grillowania.Zamknij grill i gotować 6 minut. Obróć kosz i pędzel 2 łyżki glazury nad rybą, otwierając kosz w razie potrzeby i zamykającagain. Cover grill. Gotować ryby aż justopaque w centrum, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Odwróć rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Pędzel 2tablespons glazury nad. Top z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
GlazuraGlazura

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Magazyn