Grillowany bakłażan z pieczonym sosem z czerwonej papryki

Grillowany bakłażan z pieczonym sosem z czerwonej papryki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 40 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, czosnek głowy, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Grillowany Bakłażan Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Grillowany Bakłażan Z Pieczoną Papryką Tapenade, oraz Grillowany bakłażan i pieczona kanapka z czerwoną papryką z Halloumi.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średnio wysokiego ciepła za pomocą obu palników. Po podgrzaniu należy wyłączyć lewy palnik (pozostawić włączony prawy palnik).
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Zawiń czosnek w folię.
Umieścić czosnek na lewym palniku; grill 40 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Oddzielne ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć skórki czosnku.
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony. Paprykę spłaszczyć ręcznie. Lekko płaszcz grill rack z gotowania sprayu. Ułóż paprykę, skórki w dół, nad prawym palnikiem i grilluj przez 15 minut lub aż papryka zacznie czernieć.
Umieścić paprykę w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
Odstawić 5 minut i obrać.
Umieść prażone nasiona kminku w mini robocie kuchennym i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Dodaj miąższ czosnku, grillowaną paprykę, ocet, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Lekko pokryć plastry bakłażana sprayem do gotowania; posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Ułóż plastry bakłażana na prawym palniku; grill 5 minut z każdej strony lub do miękkości.
Podawać bakłażan z sosem pieprzowym.