Grillowane żeberka z sosem balsamicznym
Grillowane żeberka z sosem balsamicznym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1265 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz oliwę z oliwek, brązowy cukier, musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawa wcierana grillowane żeberka American Bison z pomarańczowym miodem Chipotle sosem BBQ, Balsamiczny Gulasz Żeberkowy, oraz Balsamiczne Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12x8-calowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia lub dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności, połącz ocet, sok jabłkowy, brązowy cukier, sos sojowy, olej, suchą musztardę i pieprz; dobrze wymieszaj.
Dodaj żeberka, obracając się do płaszcza. Przykryj naczynie lub worek uszczelniający. Przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub do 24 godzin marynować.
Grill gazowy lub węglowy do gotowania pośredniego zgodnie z zaleceniami producenta lub Patrz str. 40 (Wskazówka kuchenna). Gdy grill jest podgrzewany, usunąć żeberka z marynaty; rezerwy i chłodni marynaty.
Umieść żebra na grillu bezpośrednio nad patelnią. Przykryć grill; gotować 2 do 2 1/4 godziny lub do miękkości, okazjonalnie obracając.
W ciągu ostatnich 30 minut czasu gotowania, w małym rondlu, połączyć zarezerwowaną marynatę i sos chili; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu 20 do 30 minut lub aż lekko zgęstnieje i zmniejsza, mieszając od czasu do czasu. (Sos będzie podobny do syropu.)
Żeberka posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.