Grillowane żeberka z pomidorami i sosem Poblano Chile

Grillowane żeberka z pomidorami i sosem Poblano Chile
Grillowane Rib Eye z Pomidorami i Sosem Poblano Chile może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 6,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 711 kalorii, 48 g białka i 54 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Jest idealny na Czwarty Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i דל פחמימות,zną. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup nasiona kopru włoskiego, sól koszerną, chili poblano i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 82%, to danie jest wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Żeberka z grilla z pomidorami i sosem Poblano Chile, Żeberka z grilla z sałatką z pomidorów i sosem Chimichurri oraz Żeberka z grilla z sałatką z pomidorów i sosem Chimichurri.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Umieść chili bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub umieść na grillu, aż staną się czarne ze wszystkich stron i zmiękną, od 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Plus 1 łyżka Mąki Tortowej1 1/2 Szklanki Plus 1 łyżka Mąki Tortowej
2
Usmażone chilli włóż do miski. Przykryj i pozwól im parzyć przez 10 do 15 minut. Obierz chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Słodkich Linków Do Kiełbasy Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojonych W 1/2-calowe Plasterki1 Funt Słodkich Linków Do Kiełbasy Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojonych W 1/2-calowe Plasterki
3
Odetnij łodygi, chili przekrój wzdłuż na pół i wyskrob wszystkie nasiona. Drobno posiekaj chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Ciemno Dojrzewający Sos Sojowy Tamari, Dostępny W Sklepie Z żywnością AzjatyckąCiemno Dojrzewający Sos Sojowy Tamari, Dostępny W Sklepie Z żywnością Azjatycką
4
W moździerzu wymieszaj oregano, nasiona kopru włoskiego i pokruszoną czerwoną paprykę. Zmiel tłuczkiem na gruby proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, PokruszonejLiście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
5
Rozgrzej oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Pepperoncini, OdsączonySłoik Pepperoncini, Odsączony
6
Dodaj mieszaninę ziół i mieszaj, aż zacznie pachnieć, a olej zacznie bulgotać, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chłodnej Wody6 Szklanek Chłodnej Wody
7
Dodaj czosnek i mieszaj 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
8
Dodać rozdrobnione pomidory, bulion, koncentrat pomidorowy i posiekane poblanos. Doprowadzić do wrzenia, ubijając do wymieszania. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez 5 minut, aby smaki się połączyły. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone PomidoryPokruszone Pomidory
żeberka Z Kością, W Temperaturze Pokojowejżeberka Z Kością, W Temperaturze Pokojowej
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej
9
Steki: W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sól i pieprz, aby równomiernie się wymieszać. Natrzyj obficie 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw z każdej strony każdego steku, aby się nią pokrył. Ułóż steki na blasze do pieczenia i zamrażaj przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Z Kością, W Temperaturze Pokojowejżeberka Z Kością, W Temperaturze Pokojowej
100% Owoców Jagodowych Do Smarowania100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Chilli Fresno, Przekrojone Na PółChilli Fresno, Przekrojone Na Pół
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tubki) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z CukremTubki) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Cukrem
1 Funt Słodkich Linków Do Kiełbasy Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojonych W 1/2-calowe Plasterki1 Funt Słodkich Linków Do Kiełbasy Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojonych W 1/2-calowe Plasterki
10
Rozgrzej prążkowaną patelnię grillową (najlepiej żeliwną) na dużym ogniu przez 4 do 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe SzaszłykiMinimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe Szaszłyki
11
Posmaruj patelnię olejem. Gotuj steki, aż spód będzie chrupiący, około 5 minut. Odwróć steki na drugą stronę i smaż ponownie, aż spód będzie chrupiący, ale środek będzie nadal średnio wysmażony, około 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
6 Szklanek Chłodnej Wody6 Szklanek Chłodnej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Pepperoncini, OdsączonySłoik Pepperoncini, Odsączony
12
Przełóż steki na półmisek lub na osobne talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
13
Odstaw na 5 minut. Polej sosem obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Goździki I CynamonMielone Goździki I Cynamon

Składniki

606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki242Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokruszone w puszkachpomidory pokruszone w puszkach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany31 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano283Orzechy dowolne (posiekane)Duże Poblano chiles (o każdej)Duże Poblano chiles (o każdej)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszona kruszona czerwona paprykasuszona kruszona czerwona papryka907Orzechy dowolne (posiekane)steki do oczu (każdy o grubości około 1 cala)steki do oczu (każdy o grubości około 1 cala)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do szczotkowaniaOlej roślinny do szczotkowania

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek Ribeye doskonale komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn