Grillowane steki z polewą Rozmarynowo-balsamiczną

Grillowane steki z polewą Rozmarynowo-balsamiczną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanych steków z Rozmarynowo-balsamiczną glazurą. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu balsamicznego, soli, bulionu wołowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany stek z boczkiem glazura balsamiczna, Grillowany stek z polewy balsamicznej i Gremolaty pomarańczowej, oraz Grillowane śliwki z rozmarynową glazurą balsamiczną i Mascarpone.

Instrukcje

1
Trim tłuszczu z wołowiny. Dokonaj cięć około 1/2 cala od siebie i 1/8 cala głęboko w wzór diamentu po obu stronach wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
2
Umieścić w płytkim szklanym naczyniu. W małej misce wymieszaj ocet, brązowy cukier, rozmaryn, czosnek, sól i pieprz; polej równomiernie wołowinę. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Brązowy CukierBrązowy Cukier
RozmarynRozmaryn
OcetOcet
CzosnekCzosnek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Grill gazowy lub węglowy. Starannie szczotkuj stojak do grilla olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Usuń wołowinę z marynaty; marynata rezerwowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
5
Wołowinę ułożyć na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować około 12 minut dla średniej doneness, obracając po 6 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Tymczasem, w rondlu 1-quart, ciepła zastrzeżone marynaty do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 3 do 4 minut lub do zmniejszenia o połowę. W małej misce wymieszać bulion i skrobię kukurydzianą; wymieszać mieszaninę bulionu do marynaty. Gotować około 2 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MarynataMarynata
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Umieścić wołowinę na desce do krojenia; pokroić po przekątnej w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Kłaść plastry na półmisku. Łyżka sosu nad wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WołowinaWołowina

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn