Grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym

Grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 916 kalorii, 61g białka, oraz 73g tłuszczu na porcję. Za $3.53 za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką czosnek, pietruszkę płaską, koperek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane sardynki z cytryną, czosnkiem i papryką, Sardynki cytrynowe i majerankowe z dressingiem orzechowo-pieprzowym, oraz Buraki z sosem orzechowo-czosnkowym (Pkhali).

Instrukcje

1
Dodaj sardynki, sól i sok z cytryny do miski. Przykryj miskę i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
SardynkiSardynki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Dodaj orzechy włoskie, pietruszkę, koperek i czosnek w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Posyp solą i pieprzem. Mieszaj do drobno zmielonego. Przy uruchomionym robocie kuchennym dodaj oliwę z oliwek i zmiksuj, aż będzie gładka. Mieszanka powinna przypominać pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Podgrzej grill (najlepiej węgiel drzewny) do wysokiej temperatury w celu bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Wyjmij sardynki z miski i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Posmaruj sardynki olejem rzepakowym i posyp pieprzem. Grilluj sardynki na złoty kolor i lekko zwęglone, około 3 minut. Odwróć sardynki i kontynuuj grillowanie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
SardynkiSardynki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Sardynki przełożyć na półmisek i skropić sosem czosnkowo-orzechowym i udekorować natką pietruszki i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
SardynkiSardynki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Riesling, Albarino, Sparkling Rose

Riesling, Albarino i musujące różowe to moje najlepsze typy na sardynki. Mocno aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak sardynki, dobrze komponują się z tymi rześkimi białymi winami i winem musującym, nawet różowym. Możesz spróbować czystego łupka Rieslinga. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Czysty Łupek Riesling
Czysty Łupek Riesling
Odświeżający profil smakowy z aromatami brzoskwini, nutami limonki, żywymkwas i nutą minerałów i przypraw.Pięknie komponuje się z potrawami azjatyckimi, pikantnymi potrawami, sushi, rybami, drobiami wieprzowiną.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn