Grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym

Grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 916 kalorii, 61g białka, oraz 73g tłuszczu na porcję. Za $3.53 za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką czosnek, pietruszkę płaską, koperek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane sardynki z cytryną, czosnkiem i papryką, Sardynki cytrynowe i majerankowe z dressingiem orzechowo-pieprzowym, oraz Buraki z sosem orzechowo-czosnkowym (Pkhali).

Instrukcje

1
Dodaj sardynki, sól i sok z cytryny do miski. Przykryj miskę i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
SardynkiSardynki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Dodaj orzechy włoskie, pietruszkę, koperek i czosnek w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Posyp solą i pieprzem. Mieszaj do drobno zmielonego. Przy uruchomionym robocie kuchennym dodaj oliwę z oliwek i zmiksuj, aż będzie gładka. Mieszanka powinna przypominać pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Podgrzej grill (najlepiej węgiel drzewny) do wysokiej temperatury w celu bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Wyjmij sardynki z miski i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Posmaruj sardynki olejem rzepakowym i posyp pieprzem. Grilluj sardynki na złoty kolor i lekko zwęglone, około 3 minut. Odwróć sardynki i kontynuuj grillowanie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
SardynkiSardynki
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Sardynki przełożyć na półmisek i skropić sosem czosnkowo-orzechowym i udekorować natką pietruszki i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
SardynkiSardynki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Riesling, Albarino, Sparkling Rose

Riesling, Albarino i musujące różowe to moje najlepsze typy na sardynki. Mocno aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak sardynki, dobrze komponują się z tymi rześkimi białymi winami i winem musującym, nawet różowym. Możesz spróbować czystego łupka Rieslinga. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Czysty Łupek Riesling
Czysty Łupek Riesling
Odświeżający profil smakowy z aromatami brzoskwini, nutami limonki, żywymkwas i nutą minerałów i przypraw.Pięknie komponuje się z potrawami azjatyckimi, pikantnymi potrawami, sushi, rybami, drobiami wieprzowiną.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn