Grillowane piersi z kurczaka na Mesclun
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 4 i kosztuje $2.0 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mesclun, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany kurczak z posiekaną sałatką Mesclun, Grillowane piersi z kurczaka z surową kukurydzą i sałatką z pieczywa z grilla, oraz Mesclun z grillowaną cebulą, jabłkiem i serem Gruyère dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Połącz kminek, paprykę, sól i paprykę w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Posmaruj kurczaka olejem roślinnym; dodaj kurczaka do torby. Uszczelnij torebkę; wstrząśnij, aby pokryć.
Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść kurczaka na grillu lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotować 3 minuty z każdej strony lub aż kurczak zostanie wykonany.
Zieleninę umieścić w dużej misce.
Połącz ocet, marmoladę, sos sojowy i olej sezamowy; wymieszaj trzepaczką do wymieszania.
Wlać na zielenie; wrzucić dobrze do herbu.
Miejsce 1 1/2 szklanki mieszanki sałatki na każdym z 4 talerzy.
Każdą pierś z kurczaka pokroić na cienkie plastry; ułożyć na wierzchu każdej sałatki.
Podawać z cytrynowymi klinami.