Grillowane Mini Szaszłyki Wieprzowe
Grillowane Mini szaszłyki wieprzowe to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka oliwy z oliwek, soku z cytryny, śmietany sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane szaszłyki wieprzowe z grillowanym sosem pomidorowym, Łatwe Grillowane Szaszłyki Wieprzowe, oraz Grillowane szaszłyki wieprzowe z sosem estragonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: od ośmiu do dziesięciu 4-calowych drewnianych szaszłyków
W średniej misce wymieszać sherry, sok z cytryny, oregano, paprykę, kminek, 3/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i czosnek.
Umieścić wieprzowinę w średniej szklanej misce.
Połowę marynaty polać wieprzowiną.
Dodać olej i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Pozostałą marynatę wlać do małego rondla.
Dodaj śmietanę, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, 4 do 5 minut.
Spryskaj patelnię do grilla lub stojak do grillowania sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty. Wyrzucić marynatę. Nawlecz 3 kawałki wieprzowiny na każdy szaszłyk. Grillować szaszłyki, aż wieprzowina będzie złoty i gotowane przez, o 4 minut na stronie.
Umieść szaszłyk w każdym liściu endywii.
Szaszłyki skropić sosem i podawać.