Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche-Style

Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche-Style
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche stylu może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 106 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, tequilę, jalapeno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 18 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche-Style, Yucatecan-style grillowane Mahi-mahi, oraz Yucatecan-Style Grillowane Mahi-Mahi.

Instrukcje

1
Filety natrzeć solą koszerną i odstawić. W niereaktywnej misce, połączyć cebulę, sok z limonki, sok pomarańczowy, jalapeno, cukier i tequila.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sól KoszernaSól Koszerna
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
TequilaTequila
CebulaCebula
CukierCukier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wymieszać, aby rozpuścić cukier i dodać filety do miski. Marynować w lodówce przez 2 godziny, obracając filety raz po 1 godzinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Filety wyjąć z marynaty i odstawić na bok. Filety osuszyć papierowymi ręcznikami i lekko posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Podgrzej grilla do wysokości i umieść filety na bezpośrednim ogniu, aż zostaną tylko ugotowane-nieprzezroczyste w środku, ale nadal wilgotne, około 3 do 4 minut na stronę. Podczas grillowania ryby, przenieść zarezerwowaną marynatę do rondla i podgrzewać, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki. Za pomocą szczypiec wyjąć filety na talerze i podzielić SOS równo między nimi. Top z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MarynataMarynata
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 18 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn