Grillowane krewetki z sosem limonkowo-kolendrowym
Grillowane krewetki z sosem limonkowo-kolendrowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, sól i pieprz, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest raczej złe. Spróbuj Cilantro Lime Grillowane krewetki z kremowym sosem z awokado, Grillowane krewetki z sosem kolendrowym, oraz Słodkie Grillowane krewetki z sosem kolendrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy.
Połącz sos sojowy, kolendrę, sok z limonki, olej, cukier i 1 łyżkę. woda w małej misce.
Dobrze wymieszać, aż cukier się rozpuści. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Sos można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać, przykryty, w lodówce.
Zrobić krewetki: przepłukać krewetki pod zimną bieżącą wodą, osuszyć i osuszyć.
Umieść je w dużej misce i dodaj sok z cytryny i skórkę, olej, czosnek, sól i pieprz.
Dobrze wymieszać do pokrycia. Krewetki nitkowe płaskie (przez ogon i głowę) dzielące się równomiernie na 8 długich metalowych szaszłyków. Gotować krewetki o 6 cali od ciepła do jasnego różu i firmy, o 3 minut na stronie.
Wyjmij krewetki ze szaszłyków na półmisek i podawaj na ciepło z sosem na boku.