Grillowane krewetki z koprem włoskim i cytryną
Grillowane krewetki z koprem włoskim i cytryną to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, sok z cytryny, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany Koper Włoski Z Olejem Cytrynowym, Ziołowe Grillowane krewetki i zwiędły szpinak z koprem włoskim, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z sałatką z kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
8 szaszłyków bambusowych moczyć w ciepłej wodzie przez 30 minut; odcedzić. Wstaw 2 bambusowe szaszłyki przez 2 krewetki tak szaszłyki tworzą X; powtórzyć z pozostałych krewetek. Natrzeć krewetki szaszłyki z 1 łyżeczką oleju.
W średniej misce połącz pokrojony koper włoski, pistacje, sok z cytryny, skórkę z cytryny i 2 1/2 łyżki oliwy z oliwek. W małej suchej patelni, toast nasiona kopru włoskiego na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół.
Dodać nasiona do sałatki z kopru włoskiego i doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Podgrzać pozostałe 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na małej patelni.
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż zmiękną.
Zdjąć z ognia i wymieszać z pomidorem i arbuzem.
Przełożyć do małej miski i wymieszać z posiekaną bazylią.
Rozgrzać patelnię grillową. Sezon krewetki z solą i pieprzem i grill na dużym ogniu, aż nieprzezroczyste w całym, o 2 minut na stronie. Łyżka sałatki z kopru włoskiego na 4 talerze. Ustaw szaszłyki z krewetek na koprze włoskim, top z łyżką salsy i podawać na raz.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.