Grillowane krewetki w cieście z czarnej fasoli i sosie z kolendry

Grillowane krewetki w cieście z czarnej fasoli i sosie z kolendry
Grillowane krewetki z ciasta z czarnej fasoli i sosem kolendrowym to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Przynosi ci to Epikurious. Idź do sklepu i odebrać olej kukurydziany, szaszłyki bambusowe, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 34%. Spróbuj Grillowany stek z sosem pomidorowym i pieczoną krewetką, czarną fasolą i sałatką Orzo, Ciasta z krewetkami i białą fasolą z sosem pieczonym czosnkiem, oraz Chipotle słodkie ziemniaki i czarna fasola Quinoa ciasta z kremowym sosem awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Torty Z Czarnej Fasoli
2
Włożyć czarną fasolę do zimnej wody na przykrycie. Moczyć przez noc lub przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Odcedzić, spłukać, umieścić w dużym garnku i przykryć świeżą zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, odtłuścić pianę, a następnie gotować na małym ogniu przez około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
W razie potrzeby dodaj więcej wody, aby fasola była przykryta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać cebulę, paprykę i czosnek i gotować przez 23 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodaj warzywa, wraz z miodem, octem, chili w proszku i kminkiem, do fasoli i dalej gotuj na wolnym ogniu. Gdy fasola jest dość miękka i zaczyna się rozkładać, doprawić solą i pieprzem. Kontynuuj gotować, aż fasola będzie kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
8
Usunąć mieszaninę fasoli z ciepła i szczepu, zastrzegając ciecz. Puree w robocie kuchennym, a następnie przenieść do blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
9
Rozłóż puree równomiernie i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Uformuj puree w małe ciastka w kształcie krążków hokejowych (użyj około 1/2 szklanki na ciasto). Konsystencja jest idealna, jeśli jest wystarczająco wilgotna, aby zebrać się w kulkę, ale nie tak mokra, aby mieszanina przyklejała się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
10
Rozgrzej piekarnik do 204°. aby zakończyć ciasta, lekko odkurzyć je mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Rozgrzej średnią patelnię (lekko pokrytą olejem) na średnim ogniu. Smażyć ciasta na tyle długo, aby uzyskać ładną skórkę z każdej strony. Gdy są gotowe do podania, umieść je na blasze do pieczenia w piekarniku do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Dekoruj łyżką kwaśnej śmietany i gałązką kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
13
Krewetki Z Grilla
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki Z GrillaKrewetki Z Grilla
14
Szaszłyki namoczyć w gorącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
15
W średniej misce, połączyć oliwę z oliwek i przyprawy. Wrzucić krewetki z tej marynaty i przechowywać w lodówce, podczas gdy zrobić sos kolendrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Włącz brojlery lub zapal grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
17
Miejsce 4 krewetki na każdym szaszłyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
18
W międzyczasie podgrzej ciasta z czarnej fasoli.
19
Broil lub grill krewetki 23 minut z każdej strony, aż po prostu gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
20
Wyjąć ze szaszłyków, ułożyć na czterech talerzach i skropić ciepłym sosem kolendrowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
21
Podawać z cieście z czarnej fasoli.
22
SOS Kolendrowy
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
23
Umieść szalotkę, skórkę pomarańczową i sok, wino, ocet i kolendrę w małym rondlu i zagotuj na średnim ogniu. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 2 lub 3 łyżek stołowych. Podczas gdy jest jeszcze gorący, ubij w zmiękczonym maśle przez łyżkę, aż sos będzie emulgowany (będzie wyglądać grubo i kremowo). Wymieszać posiekaną kolendrę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Przykryj i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
24
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
25
nSusan Spicer urodziła się w Key West na Florydzie i mieszkała w Holandii do siódmego roku życia, kiedy jej rodzina przeniosła się do Nowego Orleanu. Mieszka tam do dziś i jest właścicielką dwóch restauracji, Bayona i Herbsaint. To jej pierwsza książka kucharska./ n / Npaula Disbrowe była kucharką w Hart & Hind Fitness Ranch w Rio Frio w Teksasie. Wcześniej przez dziesięć lat pracowała jako pisarka kulinarna i podróżnicza. Jej prace ukazały się m.in. w New York Times, Food & Wine i Saveur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ranch DressingRanch Dressing
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

1porcja startego parmezanu2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli24caleszaszłyki bambusoweszaszłyki bambusowe227papryka habaneroczarna fasola, zebrana czysta i opłukanaczarna fasola, zebrana czysta i opłukana5Spód: okruszki z herbatników grahammasło zmiękczonemasło zmiękczone0warzywo (np. szpinak)cayennecayenne0warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana kolendraposiekana kolendra1porcja startego parmezanuoliwa z oliwek lub oleju kukurydzianego, plus więcej do smażeniaoliwa z oliwek lub oleju kukurydzianego, plus więcej do smażenia1sprigŚmietana i kolendra jako ozdobaŚmietana i kolendra jako ozdoba1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona0warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1jalapeño, posiekane (jeśli nie za pomocą poblano)jalapeño, posiekane (jeśli nie za pomocą poblano)2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbitekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbite1warzywo (np. szpinak)starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa1małezielony dzwonek lub pieprz poblano, drobno posiekanyzielony dzwonek lub pieprz poblano, drobno posiekany0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz1( bakłażany)szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahamocet winny sherryocet winny sherry161 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejlub duże krewetki bez głowy, obrane i deveined (pozostawiając ogony nienaruszone)lub duże krewetki bez głowy, obrane i deveined (pozostawiając ogony nienaruszone)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)1małecebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn