Grillowane krewetki limonkowe i ryż warzywny

Grillowane krewetki limonkowe i ryż warzywny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 8,71 zł / porcja, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1053 kalorii, 64G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz zioła, Skórka z limonki, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Grillowane krewetki limonkowe i ryż warzywny, Krewetki grillowane Chili i limonki z przyprawioną białą fasolą i ryżem, oraz Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła. Przynieś pierwsze 3 składniki i 2/3 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu.
Podczas gdy mieszanka mleka kokosowego dochodzi do wrzenia, ubij razem galaretkę z czerwonej papryki, następne 3 składniki i 1/4 szklanki świeżego soku z limonki w małej misce. Rezerwa 2 Łyżki. mieszanka wapienna.
Połącz pozostałą mieszankę wapna i krewetki.
W międzyczasie wymieszaj ryż z gotującą się mieszanką mleka kokosowego. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy.
Zdjąć z ognia i przykryć.
Podczas gdy krewetki marynaty i ryż simmers, pędzel kukurydza, papryka, i cebula z 2 tsp. oliwa z oliwek i grill, pokryte pokrywą grilla, 8 minut lub do lekko zwęglone, obracając w połowie.
Usunąć i wyrzucić nasiona z papryki; posiekać paprykę.
Pokrój ziarna z kolb kukurydzy. Odrzuć kolby. Posiekaj cebulę.
Połącz paprykę, kukurydzę i cebulę w misce.
Usuń krewetki z marynaty, odrzucając marynaty. Krewetki Grill, pokryte pokrywą grill, 3 minut z każdej strony lub tylko do krewetki włączyć różowy.
Krewetki wyjąć z grilla; posypać 1 łyżką. sok z limonki i wymieszać z reserved 2 łyżki. mieszanka wapienna. Rezerwa połowy krewetek dla krewetek limonkowych
Rolls. Wymieszać pozostałe 1 łyżkę. sok z limonki do ryżu. Mieszaj mieszankę ryżu i ziół w grillowanych warzywach.
Podawać Pozostałe krewetki na mieszance ryżu i warzyw.
Resztki obiadu: limonkowe krewetki
Bułki: Rozgrzej piekarnik do 37
Grubo posiekaj zarezerwowane krewetki z grillowanych krewetek limonkowych i ryżu warzywnego. Wymieszać razem 1/2 szklanki posiekanego selera, 1/3 szklanki majonezu, 1/2 łyżeczki. Skórka z limonki, 1 łyżka. świeży sok z limonki, 1/2 łyżeczki. posiekany świeży estragon i krewetki w misce. Wymieszać razem 2 łyżki. roztopione masło i 1 ząbek czosnku, wciśnięty; rozprowadzić na pokrojonych bokach 4 bułeczki do hot doga.
Piec 7 do 8 protokół lub do tosty.
Umieścić 1 liść sałaty w każdej rolce; top z mieszanki krewetek.
Podawać z limonkami. Składniki na 4 porcje.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio