Grillowane kotlety wieprzowe z dodatkiem anyżu i mango Mojo
Grillowane kotlety wieprzowe z dodatkiem anyżu i mango Mojo to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz nasiona anyżu, cukier, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowane kotlety wieprzowe z dodatkiem anyżu i mango Mojo, Kotlety Wieprzowe Z Grilla Cuban Mojo, oraz Dziś Kolacja: grillowane kotlety wieprzowe marynowane w Mojo.
Instrukcje
Przygotować grill (nie rozłożyć węgla na brzegach grilla).
3 mango, sok z limonki, czosnek, jalapeño i sól w blenderze, a następnie wymieszać z kolendrą.
Drobno zmiel nasiona anyżu i ziarna pieprzu w elektrycznym młynku do kawy/przypraw z solą i cukrem.
Przenieść mieszaninę do małej miski i wymieszać z olejem.
Posmaruj obie strony wieprzowiny przyprawami.
Grilluj wieprzowinę na olejowanym stojaku ustawionym na 5 do 6 cali nad świecącymi węglami 2 minuty z każdej strony. Przesunąć wieprzowinę na stronę grilla (nie bezpośrednio na węglu; umiarkowanie niskie ciepło na grille gazowe) i gotować wieprzowinę, przykrytą, obracając raz, aż tylko gotowane przez, o 3 minuty Więcej z każdej strony.
Przełożyć na talerz i odstawić, luźno przykryte, 5 minut.
Podawać wieprzowinę z mojo.
* Jeśli grill nie ma pokrywy, użyj odwróconej metalowej patelni do pieczenia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.