Grillowane Kotlety Jagnięce Z Salsą Ananasowo-Miętową
Grillowane kotlety jagnięce z salsą ananasowo-miętową mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz kuskus, pieprz, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety jagnięce z salsą z czerwonej papryki i mięty, Kotlety jagnięce cytrynowo-oregano z salsą ogórkowo-miętową, oraz Estragon-Marynowane Kotlety Jagnięce Z Ananasem Pekan Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety natrzeć olejem i 1 łyżką soku z cytryny; posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Kotlety natrzeć czosnkiem i skórką z cytryny. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Połącz pokrojonego pomidora, kolejnych 7 składników i pozostałą 1 łyżkę soku z cytryny.
Grill Baranek, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350 do 40
5 do 7 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Kotlety podawać z salsą na gorącym gotowanym kuskusie.
* 1/4 szklanki odsączonej puszki pokruszony ananas w soku może być zastąpiony.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Adelsheim Pinot Noir (pół butelki) z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Adelsheim Pinot Noir (half-bottle)
Dzięki szerokiej gamie pochodzenia i klonów, to wino wyświetla czerwone aromaty kandyzowanej wiśni, granatu i maliny na nosie i podniebieniu. Ponadto można znaleźć lekki dotyk brązowych przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, cynamon, all-spice. Wierny naszemu stylowi domowemu, jest elegancko teksturowany z płynnie zintegrowanymi, jedwabistymi, polerowanymi Kannami. Połącz go z łososiem, ahi, cielęciną, wieprzowiną, drobiem (pomyśl o kaczce), beefor obfite przystawki Wegetariańskie.