Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula

Grillowane kotlety jagnięce charmoula mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 574 kalorii, 4G białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cayenne, mielonego kminku, liści pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce z Charmoulą, Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula Z Sosem Jogurtowym Z Kminkiem.
Instrukcje
Zmiksować wszystkie składniki z wyjątkiem kotletów jagnięcych w blenderze, aż będą gładkie, około 1 minuty. Kotlety osuszyć i przełożyć na talerz, a następnie przetrzeć kotlety na całej powierzchni z 2 łyżkami charmoula i marynować, przykryte, w temperaturze pokojowej 30 minut.
Podczas gdy kotlety marynować, przygotować grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Kotlety grillowe, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, na lekko naoliwionym stojaku grillowym, obracając się raz, aż do średnio rzadkiego, w sumie około 8 minut.
Przełożyć na talerz i odstawić, luźno przykryte, 10 minut.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, kotlety można gotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanym ogniu. * Charmoula utrzymuje, jego powierzchnia pokryta folią, 1 tydzień. Po kilku dniach straci swój jasny zielony kolor.