Grillowane karczochy z oliwą z oliwek, cytryną i miętą

Grillowane karczochy z oliwą z oliwek, cytryną i miętą
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Grillowane karczochy z oliwą z oliwek, cytryna, i mięta może być super przepis spróbować. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Grillowane Karczochy Z Oliwą Z Oliwek, Cytryną I Miętą, Karczochy duszone w cytrynie i oliwie z oliwek, oraz Karczochy Duszone W Cytrynie I Oliwie Z Oliwek.

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z połówek cytryn do dużej miski wypełnionej zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odciąć łodygi off 1 karczoch, pozostawiając około 1 cal. Oderwać zewnętrzne 2 rzędy liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
3
Odciąć 1/3 wierzchu karczocha. Ćwierć karczocha wzdłuż. Za pomocą małego noża wyciąć dławik i kolczaste małe liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Umieść karczoch w wodzie cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
5
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Odcedzić karczochy, dodać do garnka, i gotować, aż chrupiące-przetargu, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Drenaż.
8
Przenieść karczochy do stojaka i ostudzić. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
9
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
10
Wymieszać olej, 1/3 szklanki soku z cytryny i mięty w małej misce. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MiętaMięta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Karczochy szczotkować opatrunkiem. Grill do miękkości i lekko zwęglone w miejscach, obracając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Przenieś karczochy na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
13
Mżawka z pozostałym opatrunkiem.
14
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn