Grillowane kanapki z bakłażanem z czerwoną cebulą i Aioli

Grillowane kanapki z bakłażanem z czerwoną cebulą i Aioli
Grillowane kanapki z bakłażanem z czerwoną cebulą i Aioli to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz lekko liście rukoli, bakłażana, tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane Kanapki Z Bakłażanem, kanapki z grillowanym bakłażanem i pesto, oraz Grillowane kanapki z bakłażanem i mozzarellą.

Instrukcje

1
Aby przygotować aioli, połączyć pierwsze 4 składniki w małej misce, dobrze mieszając. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Aby przygotować kanapki, ułóż bakłażana w jednej warstwie na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Posypać obie strony bakłażana solą; przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Odstawić 30 minut, naciskając od czasu do czasu. Bakłażan opłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WodaWoda
5
Odcedzić i osuszyć.
6
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Połącz tymianek, pietruszka i rozmaryn w małej misce, dobrze mieszając. Lekko pokryć plastry bakłażana sprayem do gotowania; posypać mieszaniną ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
RozmarynRozmaryn
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Ułóż bakłażan i cebulę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 2 minuty z każdej strony lub aż warzywa będą miękkie i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Zdjąć z ognia i ogrzać. Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania i grilluj przez 1 minutę z każdej strony lub do tostów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Rozłóż około 2 łyżeczki aioli na 1 stronie 4 kromki chleba; bakłażana i cebulę podzielić równomiernie między kromki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
AioliAioli
ChlebChleb
CebulaCebula
11
Umieść 2 plastry pomidora na każdej kanapce; top każdej porcji z 1/2 szklanki rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
RukolaRukola
12
Rozłóż około 2 łyżeczki pozostałych aioli na 1 stronie pozostałych 4 kromki chleba; miejsce na kanapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
AioliAioli
ChlebChleb
13
Nuta wina: z warzywami często myślimy o białym winie, ale dymny smak grillowanego bakłażana i przyjemnie gorzka skóra dobrze komponują się ze średnimi, rustykalnymi czerwieniami. Spróbuj toskańskiej mieszanki, takiej jak Tenuta di Arceno Prima
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Wino BiałeWino Białe
BakłażanBakłażan
WinoWino
14
Voce 2003 ($20). Owoc wiśni w winie ma ślady skóry i ziemi, aby wzmocnić ziołowe smaki rozmarynu i tymianku, a jego żywa kwasowość równoważy kremowe aioli. -- Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzereśnieCzereśnie
AioliAioli
OwoceOwoce
TymianekTymianek
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn