Grillowane kanapki z bakłażanem z czerwoną cebulą i Aioli
Grillowane kanapki z bakłażanem z czerwoną cebulą i Aioli to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz lekko liście rukoli, bakłażana, tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane Kanapki Z Bakłażanem, kanapki z grillowanym bakłażanem i pesto, oraz Grillowane kanapki z bakłażanem i mozzarellą.
Instrukcje
Aby przygotować aioli, połączyć pierwsze 4 składniki w małej misce, dobrze mieszając. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować kanapki, ułóż bakłażana w jednej warstwie na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych.
Posypać obie strony bakłażana solą; przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Odstawić 30 minut, naciskając od czasu do czasu. Bakłażan opłukać zimną wodą.
Połącz tymianek, pietruszka i rozmaryn w małej misce, dobrze mieszając. Lekko pokryć plastry bakłażana sprayem do gotowania; posypać mieszaniną ziół.
Ułóż bakłażan i cebulę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 2 minuty z każdej strony lub aż warzywa będą miękkie i lekko rumiane.
Zdjąć z ognia i ogrzać. Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania i grilluj przez 1 minutę z każdej strony lub do tostów.
Rozłóż około 2 łyżeczki aioli na 1 stronie 4 kromki chleba; bakłażana i cebulę podzielić równomiernie między kromki chleba.
Umieść 2 plastry pomidora na każdej kanapce; top każdej porcji z 1/2 szklanki rukoli.
Rozłóż około 2 łyżeczki pozostałych aioli na 1 stronie pozostałych 4 kromki chleba; miejsce na kanapki.
Nuta wina: z warzywami często myślimy o białym winie, ale dymny smak grillowanego bakłażana i przyjemnie gorzka skóra dobrze komponują się ze średnimi, rustykalnymi czerwieniami. Spróbuj toskańskiej mieszanki, takiej jak Tenuta di Arceno Prima
Voce 2003 ($20). Owoc wiśni w winie ma ślady skóry i ziemi, aby wzmocnić ziołowe smaki rozmarynu i tymianku, a jego żywa kwasowość równoważy kremowe aioli. -- Jeffery Lindenmuth