Grillowane grzyby Portobello z kiełkami grochu
Grillowane grzyby Portobello z kiełkami grochu to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka kiełków grochu, sok z cytryny, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Grzyby Portobello, Pieczarki Portobello Faszerowane Z Grilla, oraz Pieczarki Portobello Faszerowane Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: krajalnica do trufli lub mała mandolina
Rozgrzej grill lub brojlery.
Skropić grzyby portobello oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Umieść grzyby na grillu, aby były wyśrodkowane w pobliżu ciepła. Grilluj, aż będzie miękka i ładnie ugotowana, i ledwo zwęglona, około 3 do 4 minut na stronę.
Grzyby po zwęgleniu posypać sokiem z cytryny i zalać octem z czerwonego wina.
W misce do mieszania wrzucić kiełki grochu, oliwę z oliwek i pozostały sok z cytryny, tak aby kiełki były równomiernie pokryte płynem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podzielić na 4 talerze. Aby uzyskać ładny efekt, ułóż kiełki jak małe stosy siana.
Używając obieraczki, ogolić ser wokół sałatki. Używając mandoliny, pokroić domowe grzyby w cienkie plasterki papieru na i wokół sałatki.
Umieść portobellos na każdym stogu siana i podawaj.