Grillowane grzbiety dla dzieci ze słodką glazurą sojową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanych pleców z słodką glazurą sojową. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 2,07 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 591 kalorii, 58g białka, oraz 0g tłuszczu. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, pieprz, grubą sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane gorące i słodkie kiełbasy Tacos z polewą morelowo-Jalapeno, grillowaną papryką i czerwoną cebulą Salsa, Grillowany Bok Choy ze słodką glazurą sojową, oraz Grillowana makrela ze słodką glazurą sojową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść słodki sos sojowy, cukier, imbir, czosnek, szalotka, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, biały pieprz i 3 łyżki wody w ciężkim rondlu na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Niech gotować glazury, aż gęste i syropy i zredukowane do około 1 1/3 szklanki, 4 do 6 protokół, często mieszając. Jeśli szkliwo staje się zbyt grube, dodaj 1 do 3 dodatkowych łyżek wody. Słodka glazura sojowa może być wykonana kilka godzin przed czasem i schłodzona, pokryta.
Niech dojdzie do temperatury pokojowej przed użyciem.
Usuń cienką, papierową membranę z tyłu każdego stojaka żeber. Obficie przyprawić żeberka z obu stron solą, czarnym pieprzem i czosnkiem w proszku.
Ustaw grill do pośredniego grillowania, umieść patelnię ociekową na środku i rozgrzej grill do medium. Zachęcam cię, aby uzyskać grill węglowy do palenia, ale możesz użyć drewna na grillu gazowym; po prostu nie dostaniesz tak wyraźnego smaku drewna.
Kiedy gotowy do gotowania, jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, wrzucić wióry lub kawałki drewna, jeśli używasz, na węgle. Jeśli używasz grilla gazowego, dodaj wióry lub kawałki drewna, jeśli używasz, do pudełka dla palaczy lub umieść je w woreczku dla palaczy pod rusztem.
Wyszczotkować i posmarować ruszt grillowy.
Umieść stojaki z żebrami z boku na dół w środku rusztu nad miską ociekową i z dala od ciepła. (Jeśli grill ma ograniczoną przestrzeń, możesz ustawić stojaki żeber w pozycji pionowej w stojaku na żebra.) Przykryć grill i gotować żeberka do miękkości, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Po zakończeniu żeber, będą one sowicie rumiane i mięso będzie skurczył się z powrotem z końców kości o około 1/4 cala. Jeśli używasz grilla węglowego, musisz dodać świeże węgle po 1 godzinie.
W ciągu ostatnich 10 minut grillowania, umyć żeberka po obu stronach słodką glazurą sojową. Gdy żeberka będą grillowane przez około 5 minut po szkleniu, przesuń je bezpośrednio nad ogniem.
Posmaruj żebra po obu stronach szkliwem ponownie i grilluj, aż szkliwo się skwierczy, 1 do 3 minut na stronę.
Przenieś żebra na duży talerz lub deskę do krojenia i pokrój Stojaki na pojedyncze żebra.
Wylej pozostałą glazurę na żebra i podawaj od razu.