Grillowane azjatyckie wstążki wołowe

Grillowane azjatyckie wstążki wołowe
Grillowane azjatyckie wstążki wołowe to danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały przepis 30 zawiera 286 kalorii, 38 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 3,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipca. Jeśli masz pod ręką stek z polędwicy wołowej, ząbki czosnku, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 36%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Podobne przepisy obejmują grillowany azjatycki kebab wołowy z ryżem, azjatycką sałatkę z grillowaną wołowiną i sałatkę z grillowanej wołowiny z Azji Południowo-Wschodniej.

Instrukcje

1
Mięso pokroić w poprzek włókien na kawałki o grubości 1/4 cala. paski. W zamykanej plastikowej torbie połącz sos teriyaki, oliwę, czosnek, imbir i płatki czerwonej papryki; dodać mięso. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; wstawić do lodówki na 8 godzin lub na noc, kilkakrotnie obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, PokruszonejLiście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
Sos TeriyakiSos Teriyaki
Parmezan, Do PosypaniaParmezan, Do Posypania
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
ZiarnaZiarna
MięsoMięso
żółta Cebula, Drobno Posiekanażółta Cebula, Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Wykałaczek Z Końcówkami Z Celofanu12 Wykałaczek Z Końcówkami Z Celofanu
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Nadziewaj mięso na cztery metalowe lub namoczone drewniane patyki. Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Drobno Posiekanażółta Cebula, Drobno Posiekana
MarynataMarynata
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
SzczypceSzczypce
3
Mięso grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 2–4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
4
Zdjąć z grilla i posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Sałata Rzymska, Z 1 Małej SałatyPosiekana Sałata Rzymska, Z 1 Małej Sałaty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Riesling Ste Chapelle Special Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Riesling ze specjalnych zbiorów Ste Chapelle
Riesling ze specjalnych zbiorów Ste Chapelle
Aromaty świeżych pokrojonych brzoskwiń, moreli i cytrusów ustępują smakom miodu, brzoskwiń i skórki pomarańczowej. Wino jest słodkie, ale dobrze zbalansowane z wyraźną kwasowością i długim finiszem miodowo-owocowym.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn