Grillowana Tilapia z Salsanem Mango to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 36g białka, oraz 40g tłuszczu. Za $4.78 za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2198 powiedziałoby, że trafił w sedno. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 55 minut. Mieszanka soli i pieprzu, soku z limonki, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 98%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowana Tilapia z salsą Mango, Grillowana Tilapia z salsą Mango, oraz Grillowana Tilapia z salsą Mango.
Instrukcje
1
Wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 łyżkę soku z cytryny, pietruszkę, czosnek, bazylię, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli w misce i wlej do zamykanej plastikowej torebki.
Dodaj sok z limonki i 1 łyżkę soku z cytryny i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem i wstaw do lodówki, aż będzie gotowa do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Sok Z Limonki
5
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Wyjmij tilapię z marynaty i strząśnij nadmiar. Wyrzuć pozostałą marynatę. Grilluj filety, aż ryba nie będzie już półprzezroczysta na środku, i łatwo płatkuj widelcem, 3 do 4 minut z każdej strony, w zależności od grubości filetów.
Pinot Noir, wino musujące i Pinot Grigio to świetny wybór dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Winnica Joseph Phelps Pastorale Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.