Grillowana Sałatka z łososia z winegretem malinowym

Grillowana Sałatka z łososia z winegretem malinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj grillowanej sałatki z łososia z winegretem malinowym. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 487 kalorii. Na $6.0 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś maliny, połówki orzecha włoskiego, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka z łososiem i jagodami z winegretem malinowym, Grillowana Sałatka brzoskwiniowa z winegretem malinowym, oraz Grillowana Sałatka brzoskwiniowa z winegretem malinowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bake orzechy w 9-calowy ciasto lub ciasto patelni w 350 regularne lub Piec konwekcyjny, aż złoty pod Skórki, potrząsając patelni raz, 7 do 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
2
Tymczasem na patelni o grubości 10-12 cali na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 1 cala wody. Szparagi opłukać i zerwać twarde końce łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać szparagi lub brokuły na patelni i gotować, odkryte, aż jasnozielony i ledwo miękkie po przekłuciu, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
BrokułyBrokuły
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Odcedzić; spłukać zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Łososia opłukać i osuszyć. Okryj miąższ po bokach równo z wszystkimi przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
łosośłosoś
6
Połóż rybę, powleczoną bokiem w dół, na grillu na gorących węglach lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować rybę, obracając raz, aż będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), łącznie 7 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Przenieść na talerz.
8
Wypłukać endywę belgijską; przyciąć i usunąć przebarwione końcówki. Odstawić 12 liści; pozostałe liście pokroić w poprzek na plastry o szerokości 1/4 cala i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Endywia BelgijskaEndywia Belgijska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodaj sałatki, pomidory, cebula, i 1/4 szklanki winegret malinowy; delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Malinowy WinegretMalinowy Winegret
ZieloniZieloni
PomidorPomidor
CebulaCebula
10
Ułóż szparagi i całe liście endywii równo wokół krawędzi talerzy. Mieszanka sałat kopiec równo w środku talerzy; top z ciepłym łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
EndiveEndive
łosośłosoś
11
Porcje posypać równo orzechami włoskimi, malinami i soją.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
SojaSoja
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
12
Mżawka Pozostałe vinaigrette na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
13
Podawać z roladkami pumpernikla.
Składniki, których będziesz potrzebować
PumpernikelPumpernikel
RolkaRolka
14
Przyprawy rub: w blenderze, wir 1 łyżkę każdego nasion kolendry i nasion kopru włoskiego i 1 1/2 łyżeczki każdy suszony tymianek i czarny pieprz, aż drobno zmielone. Sprawia, że około 3 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Suszony TymianekSuszony Tymianek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
15
Malina vinaigrette: w małej misce, ubij razem 3 łyżki octu malinowego, 2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin, 1 łyżka oleju z orzechów włoskich (Opcjonalnie), i 1 1/2 łyżeczki musztardy Dijon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Malinowy WinegretMalinowy Winegret
Ocet MalinowyOcet Malinowy
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Olej Z Orzechów WłoskichOlej Z Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
16
Dodać sól i pieprz do smaku. Sprawia, że około 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn