Grillowana sałatka mieszana z zielonych warzyw
Grillowana Mieszana Zielona Sałatka może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 100 kalorii , 2 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 73 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Czwarty Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga parmezanu, sałaty rzymskiej, belgijskiej cykorii i borówek. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pierwotną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Mieszana Zielona Sałatka Farro i Świeże Figi , Mini Ciasto z Mieszanymi Owocami i Mieszana Fasolowa Wegetariańska Enchilada .
Instrukcje
Posmaruj endywię i sałatę rzymską 3 łyżkami oliwy.
Za pomocą szczypiec z długimi uchwytami zwilż ręcznik papierowy olejem kuchennym i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj zieleninę bez przykrycia na średnim ogniu przez 30 sekund z każdej strony lub do momentu, aż będzie ciepła.
Pokrój zieleninę i przełóż ją do dużej miski.
Ubij ocet i pozostały olej; skrop zieleninę i wymieszaj, aby pokryć. Na wierzchu ułóż borówki, jabłko, orzechy włoskie i ser.