Grillowana Radicchio z endywią, rzeżuchą i pikantnym winegretem z orzeszków ziemnych
Grillowana radicchio z endywią, rzeżuchą wodną i pikantnym winegretem z orzeszków ziemnych zajmuje od początku do końca około 30 minut. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 8 g białka i 28 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,3 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Mieszanka miodu, radicchio, liści kolendry i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 77%, to danie jest dobre. Spróbuj sałatki z radicchio i endywii z winegretem z orzechami pekan, sałatki z endywii i rzeżuchy z winegretem z nasion gorczycy oraz sałatki z grillowanej endywii i rzodkiewki, aby zobaczyć podobne przepisy.
Instrukcje
Do blendera włóż ocet, sos sojowy, imbir, czosnek, masło orzechowe, olej chili, miód i olej sezamowy i zmiksuj na gładką masę. Gdy silnik pracuje, powoli dodawaj olej rzepakowy aż do uzyskania emulsji. Jeśli winegret jest zbyt gęsty, rozrzedź go odrobiną ciepłej wody. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Posmaruj radicchio oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż uzyskasz lekko złocisty kolor. Na talerzu ułóż radicchio, endywię i rzeżuchę i skrop sosem orzechowym.
Udekoruj orzeszkami ziemnymi, szczypiorkiem i kolendrą.