Grillowana Pizza faszerowana serem i sałatką Radicchio
Grillowane pizze nadziewane serem i sałatką Radicchio mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 23G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól i pieprz, pomarańczowe pomidorki cherry, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Spróbuj Pancetta grillowana-okłady Radicchio z kozim serem, Grillowane Kanapki Z Indykiem, Boczkiem, Radicchio I Serem Pleśniowym, oraz Sałatka Z Grilla Radicchio dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać ricottę z mozzarellą. Doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce wymieszaj anchois z 3 łyżkami oliwy z oliwek, sokiem z cytryny i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Olej 3 duże blachy do pieczenia.
Ciasto do pizzy pokroić na 6 równych kawałków i wkleić w dyski. Na lekko posypanej mąką powierzchni, zwiń każdy dysk w 8-calową rundę i odkurz mąką.
Umieść 2 rundy na każdej blasze do pieczenia i odstawić w wolnym od przeciągów miejscu, aż zaczną rosnąć, o 20 protokół.
Rozpal grilla. Jeśli używasz grilla gazowego, Ustaw palnik centralny na wysokim ogniu, a palniki przednie i tylne lub boczne na niskim.
Ciasto obficie posmarować oliwą z oliwek. Używając rąk, rozciągnij każdy kawałek na 9-calową rundę, podnosząc ciasto w razie potrzeby.
Pracując z 1 kawałkiem ciasta na raz, szybko podnieś go z blachy do pieczenia i zasłoń go na środku grilla; użyj długich chwytaków, aby wyprostować wszelkie fałdy. Grilluj ciasto na gorącym ogniu przez 10 sekund, a następnie przesuń je do niskiego ognia i grilluj, aż lekko zwęglone na dnie, o 10 sekund dłużej. Odwróć pizzę i rozłóż skąpe 1/2 szklanki serów na połowę. Obróć pizzę na gorących i chłodniejszych obszarach grilla, aby zakończyć gotowanie ciasta i podgrzać ser, o 40 sekund.
Przenieś pizzę na talerz.
Dodaj pomidory i radicchio do sosu anchois i wrzucić. Łyżka zaokrąglone 1/2 szklanki sałatki radicchio nad serem i złożyć drugą połowę skorupy nad nadzieniem, pokroić na pół i podawać od razu. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniami.
Rekomendacja wina: lekka, owocowa włoska czerwień z dobrą kwasowością kontrastuje z bogactwem sera i łączy się z kwasowością i goryczą sałatki. Wybierz soczystą Valpolicella Classico, taką jak Allegrini z 1999 lub Bertani z 1999.