Grillowana noga jagnięcina z rozmarynem, pieczone gruszki i czarny pieprz Polenta

Grillowana noga jagnięcina z rozmarynem, pieczone gruszki i czarny pieprz polenta wymaga około 2 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 856 kalorii, 55g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz sól, masło, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z rozmarynem i czarnym pieprzem, Pierś z kaczki pieczona w pieprzu z grillowanymi śliwkami, oraz Pieczona rzepa i gruszki z Rozmarynowo-miodową mżawką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W blenderze połączyć czosnek, rozmaryn i 3/4 szklanki oleju; doprawić solą i pieprzem. Puree, aż wszystko się połączy, tworząc pastę; odstawić na kilka minut, aby smaki się ożeniły.
Połóż baranka na płasko, otwórz jak książkę. Score powierzchni lekko z nożem do parkowania. Pocierać jagnięcinę pastą czosnkową, mając pewność, że w nacięcia.
Zwinąć jagnięcinę i związać sznurkiem rzeźnika, aby utrzymać pieczeń razem.
Przygotuj zewnętrzny grill gazowy lub węglowy. Jagnięcinę obficie dopraw solą i pieprzem ,a następnie umieść na gorącym grillu (połóż na górnym stojaku, jeśli używasz grilla gazowego). Sear Na Zewnątrz mięsa, obracając się, aż brązowy dookoła, ale nie char. Zamknij pokrywę grilla i piecz przez 30 minut. Jagnięcina odbywa się, gdy środek jest nadal różowy, a temperatura wewnętrzna czyta 135 stopni F. pozwól jagnięcinę na 10 minut, aby soki osiadły przed odcięciem sznurka i krojeniem.
Aby przygotować gruszki, przekrój je o połowę wzdłuż i wytnij rdzenie.
Umieść gruszki twarzą do dołu na patelni do pieczenia.
Skropić 4 łyżkami oleju, wrzucić na wierzch 8 gałązek rozmarynu, doprawić solą i pieprzem.
Piec przez 20 do 25 minut, aż gruszki będą miękkie widelcem.
Aby podać, łyżkę polenty na podstawie talerza i położyć kilka plastrów jagnięciny na wierzchu; skropić odrobiną oleju i doprawić solą i pieprzem. Na każdy talerz nałóż gruszkę, twarzą do góry i skrop je octem balsamicznym.
Dekoruj gałązką rozmarynu.
W dużym garnku zagotuj wywar z kurczaka i sól. Stopniowo ubijaj mąkę kukurydzianą w powolnym, stałym strumieniu. Płyn zostanie wchłonięty, a mączka kukurydziana się zamknie; nie świruj, po prostu przebijaj. Obniżyć ciepło i nadal ubijać, aż polenta będzie gęsta i gładka, około 20 minut.
Dodać śmietanę i masło; nadal mieszać aż włączone, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia, złożyć parmezan i czarny pieprz i podawać.