Grillowana kukurydza na kolbie z masłem BBQ

Grillowana kukurydza na kolbie z masłem BBQ
Grillowana kukurydza na kolbie z masłem BBQ to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.69 za porcję. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz koszerną sól, paprykę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Włoski Grillowany kurczak z grilla, Grillowana kukurydza z masłem Chipotle, oraz Grillowana kukurydza na kolbie z masłem ziołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Idealnie grillowana kukurydza, przepis
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
2
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę i gotować do miękkości, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodaj proszek ancho, papryka, kminek i cayenne i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
KminekKminek
6
Dodaj 1/2 szklanki wody i gotuj, aż mieszanina zgęstnieje i woda się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Lekko ostudzić.
8
Umieść masło w robocie kuchennym, dodaj mieszankę przypraw i sos Worcestershire i procesu, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem, zeskrobać mieszaninę do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby umożliwić smaki do stopienia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem i rozprowadzić masło na kukurydzy na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Rozgrzać grill do średniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Pociągnij zewnętrzne łuski w dół ucha do podstawy. Usuń jedwab z każdego ucha kukurydzy ręcznie. Złóż łuski z powrotem na miejsce i związać końce razem z sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
11
Umieść kłosy kukurydzy w dużej misce z zimną wodą z 1 łyżką soli na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Wyjąć kukurydzę z wody i otrząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
13
Umieść kukurydzę na grillu, zamknij pokrywę i grilluj przez 15 do 20 minut, obracając co 5 minut, lub do momentu, gdy ziarna będą miękkie po przekłuciu nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
NóżNóż
14
Usuń łuski i jedz na kolbie lub usuń ziarna.
15
Jak usunąć ziarna kukurydzy z kolby: aby usunąć ziarna z kolb kukurydzy surowej lub gotowanej, stań kolbę pionowo na końcu łodygi na dużej patelni, trzymając czubek palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Wytnij boki kolby ostrym nożem do parkowania, uwalniając jądra bez cięcia w kolbę. Uruchom tępą krawędź noża w dół kolby, aby uwolnić pozostałą kukurydzę i płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn