Grillowana jagnięcina z grecką szpinakową sałatką Pita

Grillowana jagnięcina z grecką szpinakową sałatką Pita
Grillowana jagnięcina z grecką szpinakową sałatką Pita wymaga ok. 1 godzina i 23 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 98 g tłuszczu, oraz w sumie 1214 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka liści oregano, pieczywo pita bez kieszeni, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Grecka Kanapki Pita, Grillowana Sałatka z jagnięciną, ogórkiem, pomidorami i Pita, oraz Greckie hamburgery jagnięce ze szpinakiem i sałatką z czerwonej cebuli.

Instrukcje

1
Aby marynować jagnięcinę, wymieszaj 4 łyżki oliwy z oliwek, czosnku i oregano w średnim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodać jagnięcinę i obrócić do płaszcza. Przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3
Rozgrzej swój grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Jagnięcinę wyjąć z marynaty i doprawić solą i pieprzem po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
5
Miejsce na grillu i grill, aż złoty kolor i lekko zwęglone, 3 do 4 minut. Obrócić jagnięcinę i kontynuować grillowanie na średnio rzadkie, 2 do 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Wyjmij do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw na 5 minut przed krojeniem na plastry o grubości 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Podczas gdy jagnięcina odpoczywa, posmarować każdą pitę z obu stron pozostałymi 2 łyżkami oleju i doprawić solą i pieprzem. Grillować na złoty kolor i lekko chrupiące, około 30 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Kombinacja 2Kombinacja 2
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Aby zrobić sałatkę, wymieszać sok z cytryny, ocet, koperek, sól i pieprz do smaku, a miód w dużej misce. Powoli ubij oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
OcetOcet
MiódMiód
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodaj szpinak, ogórek, pomidory, oliwki i feta do miski i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
PomidorPomidor
SzpinakSzpinak
OliwkiOliwki
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Na wierzchu każda pita z sałatką i na wierzchu z kilkoma plastrami jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Kombinacja 2Kombinacja 2
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn