Grillowana jagnięcina z curry warzywami i winogronami orzech piniowy Gremolata

Grillowana jagnięcina z curry warzywami i winogronami orzech piniowy Gremolata
Grillowana jagnięcina z curry warzywami i winogronami orzeszki piniowe Gremolata wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1483 kalorie, 49g białka, oraz 112g tłuszczu. Na $12.0 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz pietruszkę, oliwę z oliwek, skórkę cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowana jagnięcina z curry warzywami i winogronami orzech piniowy Gremolata, Curry jagnięce Burgery z grillowanymi warzywami i miętą Raita, oraz Grillowany kurczak z miętą i orzechami piniowymi Gremolata.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodaj wino i winogrona. Dusić na średnim ogniu, aż prawie cała ciecz odparuje, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
WinoWino
4
Dodać buliony. Gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 2 małych filiżanek, o 40 protokół. Odcedź do miarki, naciskając na ciała stałe, aby uwolnić płyn; wyrzuć ciała stałe do sitka. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
1
Rozpuścić 1 łyżkę masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę, czosnek, i imbir; smażyć do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
3
Dodać curry i 3 łyżki masła. Wymieszać do rozpuszczenia i bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
MasłoMasło
4
Zdjąć z ognia.
5
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść ziemniaki na małej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Skropić 3 łyżkami oleju, posypać solą i pieprzem, a następnie wymieszać. Pieczeń do miękkości, o 25 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Pokroić ziemniaki w poprzek na kawałki 3 / 4inch; przenieść do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać kalafior i smażyć na brązowo w miejscach, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
11
Dodaj 1/4 szklanki wody, przykryć i gotować do miękkości, dodając więcej wody przez łyżki stołowe w razie potrzeby, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
12
Kalafior przełożyć do miski z ziemniakami. Wytrzyj patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oleju do tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodać brukselkę i smażyć na brązowo w miejscach, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
15
Dodaj 1/4 szklanki wody, przykryć, i gotować do miękkości, dodając więcej wody przez łyżki stołowe w razie potrzeby, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
16
Przełożyć do miski z kalafiorem i ziemniakami. Zrób z wyprzedzeniem: masło Curry i warzywa mogą być wykonane 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
17
Odstawić osobno w temperaturze pokojowej.
1
Verjus i cukier zagotować w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 5 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
VerjusVerjus
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść winogrona na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem lub folią. Pieczeń do zmniejszenia wielkości o połowę, o 1 1/2 godziny. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Wymieszaj syrop, winogrona, orzeszki piniowe i kolejne 5 składników w średniej misce. Czy z wyprzedzeniem: Gremolata może być wykonana 1 godzinę wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
WinogronaWinogrona
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Odstawić w temperaturze pokojowej.
6
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
7
Jagnięcinę posypać solą, pieprzem i curry. Grill jagnięcina aż termometr włożony wzdłuż do Lamb rejestry 54° dla mediumrare, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przenieś na powierzchnię roboczą i pozostaw 10 minut. Pokroić jagnięcinę w poprzek na 1/2-calowe-grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
9
Tymczasem, stopić 2 łyżki masła curry w ciężkiej patelni dużej na średnim ogniu; dodać warzywa i gotować do ogrzania przez, często mieszając, o 4 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz w razie potrzeby masłem curry. SOS rewarmowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
Curry W ProszkuCurry W Proszku
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Warzywa podzielić na 4 talerze. Podzielić plastry jagnięciny między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JagnięcinaJagnięcina
11
SOS mżawka na jagnięcinę. Spoon gremolata over.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
12
* Sok cierpki z niedojrzałych owoców, zwykle winogron do produkcji wina; dostępny w sklepach z żywnością specjalistyczną oraz z igourmet.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
OwoceOwoce
SokSok
WinoWino

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn