Grillowana grecka jagnięcina z tzatziki

Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do twojego pudełka z przepisami, Grillowana grecka jagnięcina z tzatziki może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 4,55 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 122 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz nogę jagnięciny, liść tymianku, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Greckie hamburgery jagnięce z sosem Tzatziki, Greckie Lamb Meatball Sliders z Tzatziki, oraz Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką.
Instrukcje
Czosnek rozgnieść na pastę tłuczkiem i zaprawą.
Wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, oregano, tymiankiem i Zatoką, doprawić odrobiną soli i dużą ilością pieprzu.
Jagnięcinę umieścić w dużym porcelanowym naczyniu.
Zalać marynatą jagnięcinę i wmasować w mięso. Pozostawić jagnięcinę na co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub dłużej w lodówce, ale nie dłużej niż przez noc, bo mięso stanie się zbyt miękkie.
Aby ugotować jagnięcinę, rozpal grilla lub podgrzej piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Aby ugotować na grillu, poczekaj, aż węgle się spopielą, następnie połóż jagnięcinę na grillu i gotuj przez 15 minut z każdej strony na mięso, które jest różowe, lub 20 minut z każdej strony na dobrze zrobione. Aby ugotować w piekarniku, umieść jagnięcinę w płytkiej blaszce i piecz przez 30 minut na różowo lub 40 minut na dobrze zrobione, obracając jagnięcinę w połowie. Pozostawić mięso do odpoczynku na 10 minut przed rzeźbieniem.
Tymczasem zrób tzatziki. Ogórek grubo zetrzeć, posypać szczyptą soli i wycisnąć cały płyn. Wrzucić do miski z jogurtem, czosnkiem i miętą i dobrze wymieszać. Jagnięcinę pokroić w grube plastry i podawać z tzatzikami owiniętymi w ciepłe płaskorzeźby.