Grillowana grecka jagnięcina z tzatziki

Grillowana grecka jagnięcina z tzatziki
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do twojego pudełka z przepisami, Grillowana grecka jagnięcina z tzatziki może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 4,55 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 122 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz nogę jagnięciny, liść tymianku, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Greckie hamburgery jagnięce z sosem Tzatziki, Greckie Lamb Meatball Sliders z Tzatziki, oraz Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką.

Instrukcje

1
Czosnek rozgnieść na pastę tłuczkiem i zaprawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, oregano, tymiankiem i Zatoką, doprawić odrobiną soli i dużą ilością pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Jagnięcinę umieścić w dużym porcelanowym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Zalać marynatą jagnięcinę i wmasować w mięso. Pozostawić jagnięcinę na co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub dłużej w lodówce, ale nie dłużej niż przez noc, bo mięso stanie się zbyt miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Aby ugotować jagnięcinę, rozpal grilla lub podgrzej piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Aby ugotować na grillu, poczekaj, aż węgle się spopielą, następnie połóż jagnięcinę na grillu i gotuj przez 15 minut z każdej strony na mięso, które jest różowe, lub 20 minut z każdej strony na dobrze zrobione. Aby ugotować w piekarniku, umieść jagnięcinę w płytkiej blaszce i piecz przez 30 minut na różowo lub 40 minut na dobrze zrobione, obracając jagnięcinę w połowie. Pozostawić mięso do odpoczynku na 10 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Tymczasem zrób tzatziki. Ogórek grubo zetrzeć, posypać szczyptą soli i wycisnąć cały płyn. Wrzucić do miski z jogurtem, czosnkiem i miętą i dobrze wymieszać. Jagnięcinę pokroić w grube plastry i podawać z tzatzikami owiniętymi w ciepłe płaskorzeźby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
TzatzikiTzatziki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Greka bardzo dobrze współpracuje z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Skouras Saint George Agiorgitiko z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia63
Magazyn