Grillowana cytryna-ryba ze szparagami
Grillowana cytryna-ryba ze szparagami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 29g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, sos vinaigrette z pomidorów słonecznych, filety z tilapii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ryba pieczona w folii z cytryną i szparagami, Grillowana Ryba Cytrynowo-Koperkowa, oraz Grillowane szparagi z cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wycisnąć sok z 1 cytryny; wymieszać z dressingiem.
Polać połówkę ryby w płytkim naczyniu; obrócić, aby pokryć obie strony każdego fileta. Przechowywać w lodówce 15 min. do marynowania. Przechowywać w lodówce pozostałą mieszaninę opatrunku do późniejszego użycia.
W międzyczasie rozgrzej grill do średniego ciepła.
Każdą z pozostałych cytryn pokroić na 4 plasterki.
Wyjąć rybę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Na ruszcie grillowym ułożyć 8 plastrów cytryny; na wierzch polać rybą.
Pędzel z pozostałą mieszaniną opatrunkową. Grill 5 min.; turn.
Dodaj pozostałe plastry cytryny i szparagi do grillowania. Gotować 5 min. lub do momentu, gdy ryby będą łatwo płatki widelcem i szparagi będą chrupiące-delikatne, szczotkując od czasu do czasu pozostałą mieszanką opatrunkową.
Z grilla wyjąć rybę, plasterki cytryny i szparagi. Plastry cytryny wyrzucić pod rybą.
Pozostałe plastry cytryny podawać z rybą i szparagami.