Greckie Orzo z fetą
Przepis Grecki Orzo z fetą może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 30 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz ser feta, oregano, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Jedno Patelnie Greckie Orzo z pomidorami i fetą, Greckie krewetki z cukinią, Orzo i fetą, oraz Kebaby warzywne po grecku z Orzo i fetą.
Instrukcje
Wymieszaj razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, oliwki, pomidory, czerwoną paprykę, czerwoną cebulę, czosnek, oregano i ser feta w dużej misce.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać orzo i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić i wrzucić mieszaninę pomidorową.
Posypać posiekaną natką pietruszki do podania.