Greckie hamburgery z kurczaka w sosie Tzatziki

Greckie hamburgery z kurczaka z sosem Tzatziki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 220 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, grecki jogurt, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły grecki jogurt można śledzić to danie główne z Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Spróbuj Greckie hamburgery z kurczaka w sosie Tzatziki, Greckie hamburgery jagnięce z sosem Tzatziki, oraz Greckie Burgery z indyka w sosie Tzatziki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Posiekać tyle ogórka, aby równać 1/2 szklanki; umieścić w małej misce (pokroić 8 plastrów z pozostałego ogórka na kanapki; odstawić). Wymieszać pozostałe składniki sosu; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
W dużej misce, wymieszać kurczaka, szpinak, oliwki, skrobia kukurydziana, oregano, czosnek, sól i pieprz. Kształt na 4 owalne paszteciki, każda o grubości około 1/2 cala. Na patelni brojlerów umieść paszteciki. Broil z topów o 5 cali od ciepła 10 do 12 minut, obracając raz, aż termometr w środku czyta hamburgery co najmniej 74°.
Umieścić hamburgery w połówkach kieszeni pita. Aby służyć, top każdy burger z pomidorów, plastry ogórka i około 3 łyżki sosu.