Greckie ciasto miodowe wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1193 kalorii, 13g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. 177 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Mieszanka cukru, miodu, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Greckie ciasto miodowo-pistacjowe, 100% pełnoziarniste Czekoladowe Ciasto Cukiniowe z greckim jogurtem miodowo-czekoladowym Ganache, oraz Greckie Ciasto Miodowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9 calowy kwadratowy patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i skórkę pomarańczy połączyć. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Skórka Pomarańczowa
Cynamon
Mąka Uniwersalna
Sól
3
W dużej misce, śmietany razem masło i 3/4 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei. Ubić mieszankę mąki na przemian z mlekiem, mieszając tylko do momentu włączenia. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia przez 15 minut, a następnie pokroić w diamentowe kształty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
6
Polać ciasto syropem miodowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód
Syrop
1
W rondlu połącz miód, 1 szklankę cukru i wodę. Doprowadzić do duszenia i gotować 5 protokół. Wymieszać sok z cytryny, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Grecki w menu? Spróbuj połączyć się z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Możesz spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.