Grecki Lucjan z Orzo i karczochami
Grecki Lucjan z Orzo i karczochami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.11 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz wino, filet z Lucjana, grecką przyprawę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Prażony Lucjan Z Karczochami I Cytryną, Pomidorowy Lucjan z karczochami i oliwkami, oraz Garnek z grilla z sałatką makaronową Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Orzo gotować we wrzącej osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić i ogrzać.
Posypać grecką przyprawą po obu stronach filetów rybnych.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać ryby; gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub aż prawie gotowe.
Dodać karczochy serca i 5 kolejnych składników. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 do 7 minut lub do płatków ryb widelcem.
Łyżka orzo do naczynia do serwowania, a na wierzch z Lucjanem i karczochami.
Posypać równomiernie fetą i oliwkami.
Sprawa wina: Carlos Kainz jest właścicielem i zarządcą Dulces Latin Bistro w Seattle w stanie Waszyngton, wraz ze swoją żoną, kucharką Julie Guerrero. "Jeden rodzaj wina przyszedł od razu na myśl, aby pasował do cytrusowych smaków w tym przepisie. Nautilus Sauvignon Blanc (1 Zł
to bardzo subtelna Nowozelandzka biel, która pokazuje swoje owoce cytrusowe na podniebieniu, ale kończy się na sucho z dobrą ilością kwasowości, aby uzupełnić fetę i Kalamaty."
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.