Grecka Zupa Z Soczewicy
Przepis grecka zupa z soczewicy może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 234 kalorie, 15g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 435 powiedziałoby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Sprawdza się jako niedrogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 100%. Spróbuj Cytrynowa Grecka Zupa Z Soczewicy, Grecka zupa z soczewicy (podróbki) na Środę Popielcową, oraz Grecka zupa z soczewicy z prażoną pitą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić soczewicę w dużym rondlu; przykryć 1 cal wody.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia; gotować przez 10 minut, a następnie odcedzić soczewicę do sitka.
Suchy rondel, wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i umieścić na średnim ogniu.
Dodać czosnek, cebula, i marchew; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Wlać soczewicę, 1 litr wody, oregano, rozmaryn i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wymieszać pastę pomidorową i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica zmiękną, 30 do 40 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać dodatkową wodę, jeśli zupa stanie się zbyt gęsta.
Skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek i czerwonego octu winnego do smaku.