Grecka Tarta Pomidorowa
Przepis grecka tarta pomidorowa jest gotowa w około 15 minut i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka sera feta, ciasto, pomidory śliwkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grecka Tarta Szparagowa, Greek Yogurt Berry Cookie Tarta, oraz Przepis na grecką tartę z miodem i serem (Melopita).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 F. Umieść ciasto w 9-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem. Nakłuj spód zębami widelca.
Piec tylko do momentu, gdy skorupa zacznie brązowieć, 5 do 7 minut.
Wyjąć skórkę z piekarnika i wypełnić klinami pomidorowymi. Oliwki i ser rozsypać na wierzchu.
Skropić oliwę z oliwek na tarcie i posypać tymiankiem i pieprzem.
Piec 25 minut lub aż skórka jest złoty i pomidory są miękkie.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.