Grecka Moussaka

Grecka Moussaka
Grecka Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 697 kalorii, 32G białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany, pietruszkę z płaskim liściem, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Spróbuj Moussaka - Grecka Zapiekanka, Autentyczna Grecka Moussaka, oraz Kittencal ' s Greek Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odetnij łodygi, usuń skórę obieraczką do warzyw i pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala. Doprawić wszystkie kawałki bakłażana solą i pieprzem po obu stronach. Płaszcz dużą patelnię z olejem i ciepła na średnim płomieniu. Smaż bakłażana w jednej warstwie, obracając raz, aż zbrązowieje z obu stron - musisz to zrobić partiami, dodając więcej oleju, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Osuszyć bakłażana, gdy gotują na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Dodaj trochę więcej oleju do patelni i wrzucić cebulę, czosnek, plastry cytryny, oregano i pietruszkę. Gotować i mieszać, aż miękkie i pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać zmieloną jagnięcinę, mieszając, aby rozbić mięso; doprawić solą i pieprzem, wrzucić laskę cynamonu. Wymieszać z pastą pomidorową i ręcznie pokruszonymi pomidorami. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn odparuje, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Zdjąć z ognia.
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Linia dno 9 przez 13-calowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia z 1/3 plasterków bakłażana; powinny one całkowicie pokryć dno bez szczelin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Rozłóż 1/2 sosu mięsnego na bakłażanie, wyrównaj szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
9
Posypać 1/2 fety i parmezanem. Powtórz warstwy ponownie, kończąc na ostatniej warstwie bakłażana. Przykryj wierzch ładną, równą warstwą bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
10
Piecz moussakę przez 30 do 40 minut lub aż top będzie złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Ostudzić 10 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn