Grecka Jagnięcina i Orzo

Grecka Jagnięcina i Orzo
Przepis grecka Jagnięcina i Orzo jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na $1.4 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, sól, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grecka Jagnięcina i Orzo, Greckie Orzo i brokuły, oraz Sałatka Grecka Orzo.

Instrukcje

1
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Wymieszać jagnięcinę i gotować, aż zbrązowieje i nie Różowy, rozpadając się na kruszy, o 5 protokół. Wymieszać w pomidory i ich sok, seler, orzo, sól, pieprz cayenne, i czosnek. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż orzo będzie miękkie i wchłonie płyn z pomidorów, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero to moje najlepsze propozycje dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Jedno wino można spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn