Przepis Gravlax z pikantnym sosem musztardowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 34g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cytrynę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gravlax z sosem musztardowym, Gravlax ze słodkim sosem musztardowym, oraz Dilled Gravlax z sosem musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć cukier, sól i pieprz w misce do mieszaniny cukru.
Posypać połowę mieszanki cukru na filet, następnie połowę mieszanki ziół, resztę mieszanki cukru i resztę mieszanki ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
6
Umieścić drugi filet na wierzchu pierwszego, miąższ do miąższu i owinąć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
7
Umieść owinięte filety w płytkiej patelni i zważyć je z czymś ciężkim, jak Patelnia żeliwna wypełniona kilkoma cegłami. Przechowywać w lodówce przez 24 godziny, następnie odwrócić filety, zważyć je i przechowywać w lodówce przez kolejne 24 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Łososia pokroić w cienkie plasterki; podawać z żytnim lub czarnym chlebem i sosem musztardowym.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.