Granola Z Macy Kokosowej
Granola z Macy kokosowej może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 9 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. 73 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz koszerną sól, olej canolan, pistacje i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Granola Maca z morelami i pistacjami, Galaretka Z Macy Cytrynowo-Kokosowej, oraz Czekolada karmel Maca kora z truskawkami i kokosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 325°. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Pracując nad dużą miską, pokruszyć macę na kawałki wielkości kęsa.
Dodaj kokos, pistacje i migdały. Odstawić.
Połączyć olej, cukier miód, sól i cynamon w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając, aż cukier zacznie się rozpuszczać, około 3 minut (mieszanina może wyglądać na oddzieloną).
Wlać mieszaninę oleju na mieszaninę Macy i mieszać, aż dobrze połączone i kawałki Macy są równomiernie pokryte.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, mieszając co 5 minut, aż Maca i orzechy są lekko ciemniejsze i tosty, około 20 minut.
Pozostaw granolę do całkowitego ostygnięcia na blasze do pieczenia. Pokruszyć na kawałki i przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.