Granola owocowo-orzechowa (Chrissie's Granola)
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego i przyjaznego FODMAP śniadania ? Granola owocowo-orzechowa (granola Chrissie) może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda z 637 kaloriami , 12 g białka i 19 g tłuszczu . Za 2,6 dolara za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką migdały, syrop klonowy, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Kruche owocowo-orzechowe , Kuskus owocowo-orzechowe na śniadanie i Chleb owocowo-orzechowy .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko natłuść dużą blachę do pieczenia.
Wsyp płatki owsiane do dużej miski.
Dodaj do płatków migdały, cynamon, kakao, sól, brązowy cukier i suszone owoce, dokładnie mieszając każdy z nich z mieszanką przed dodaniem kolejnego.
Wymieszaj syrop klonowy i ekstrakt waniliowy w małej misce. Za pomocą gumowej szpatułki dodaj mieszankę syropu klonowego i wanilii do suchych składników. Złóż obie składniki razem, aż się wymieszają i wszystkie suche składniki będą dobrze pokryte.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut, wymieszać i piec dalej, aż do uzyskania złotego koloru, około 25 minut więcej. Odstawić do lekkiego ostygnięcia, około 20 minut.
Delikatnie wmieszaj kawałki czekolady do mieszanki granoli, pozwalając czekoladzie pokryć granolę, gdy lekko się rozpuści. Całkowicie ostudź przed przechowywaniem.