Granola Crusted Acorn Squash
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Granola Crusted Acorn Squash może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 195 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście rozmarynu, pietruszkę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Przystawka: Ziele Chrupiące Acorn Squash, Pikantny filet z dorsza z sosem kokosowo-Squashowym na prażonym Żołędziu, oraz Butternut Squash Noodle Turkey Bolognese faszerowane Acorn Squash z roztopionym Gruyere: dwa sposoby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj 3-ćwiartkową zapiekankę sprayem do gotowania.
Pokrój każdą dynię na pół; zgarnij nasiona.
Pokroić squasha w plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry, nakładając się lekko, w zapiekance.
W małej misce wymieszać roztopione masło i rozmaryn. W innej małej misce wymieszaj granolę i 1 łyżkę mieszanki masła.
Plastry squasha posmarować pozostałą masłem.
Posypać natką pietruszki, solą, pieprzem i mieszanką granoli.
Przykryć; piec 30 do 40 minut lub do momentu, gdy squash będzie miękki po przekłuciu widelcem. Odkryć; piec 5 do 10 minut dłużej lub do lekko rumiane.