Granita Winogronowa
Granitan winogronowy to bezglutenowe i wegańskie deser. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz winogrona, sok winogronowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Granita Miodowo-Winogronowa Solona, Granita wapienna {limòn granita}, oraz Grape Mint Spritzer z kostkami lodu winogronowego.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki umieścić w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu 3 minuty, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć patelnię z ognia. Przykryć i odstawić 1 godzinę. Wyrzucić skórkę i cynamon.
Połącz mieszaninę soku i winogron w blenderze; proces aż będzie prawie gładki.
Wlać mieszaninę przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Wlać mieszaninę winogron do 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia; odtłuścić dowolną pianę. Przykryć i zamrozić do częściowego zamrożenia (około 1 godziny). Zeskrobać widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Zamrozić 1 godzinę lub do całkowitego zamrożenia; zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta. Miarka do szklanek i podawać natychmiast.