Granita Truskawkowo-Hibiskusowa

Granita Truskawkowo-Hibiskusowa
Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka truskawek, bazylii i liści, kwiatów hibiskusa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dżem Z Hibiskusa Truskawkowego, Truskawkowy hibiskus-lemoniada herbaciana, oraz Herbata Mrożona Hibiskus Truskawka Rabarbar dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu.Wymieszać z hibiskusem i gałązką bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
HibiskusHibiskus
BazyliaBazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ciepła, przykryć i stromo przez 20 minut.Przecedzić przez sito o drobnej siatce do małej łuski. Przykryć i schłodzić herbatę hibiskusową, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
HibiskusHibiskus
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
W międzyczasie zmiksuj ćwiartki strawberriesw blenderze, aż zostaną drobno przecierane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przelej do dużej miski, dodaj herbatę, Syrop z agawy i 1 łyżkę soku wapiennego. Doprawić do smaku, dodając więcejagawa i sok z limonki, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wlać mieszaninę truskawkową do metalowej patelni o wymiarach 13x9x2"i zamrozić, aż zacznie się górna warstwaaby utwardzić, około 2 godzin. Za pomocą widelca zeskrobać mieszaninę, aby rozbić zamrożone porcje na kawałki. Zamrozić na 30 minut; scrapeagain. Powtarzaj, aż granita przypomina puszysty lód, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podziel między miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dekoruj bazylikami i pokrojonymi w kostkę truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn