Granita Truskawkowa
Granitan truskawkowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 6 porcjami. Ten deser ma 123 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Granita Truskawkowa, Granita Truskawkowa, oraz Arbuz Truskawkowy Granita.
Instrukcje
Umieść 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia w zamrażarce. Truskawki przecier z cukrem i solą w maszynce.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody i soku z cytryny i pulse połączyć.
Wlać przez duże sito o drobnych oczkach ustawione na dużej szklanej miarce lub misce, mocno naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu.
Wlać mieszaninę na zimną patelnię do pieczenia.
Przykryć szczelnie folią aluminiową i zamrozić na 1 godzinę lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się kryształki lodu. Dobrze wymieszać mieszaninę widelcem, aby włączyć lód i rozbić wszelkie kawałki. Nadal zamrażać, skrobanie lodu na brzegach do środka i rozbijanie kawałków widelcem co 30 minut, przez 2 1/2 do 3 godzin, aż granita będzie ziarnista, ale nadal lekko sypka.
Użyj widelca, aby zeskrobać powierzchnię granity, przenosząc odłamki lodu do szklanek lub misek i podawaj natychmiast, w razie potrzeby przyozdobione bitą śmietaną.